Make your own free website on Tripod.com
Muhadzedini"Borite se protiv njih! Allah ce ih rukama vasim kazniti i poniziti, a vas ce protiv njih pomoci, i grudi vjernika zalijeciti i iz srca njihovih brigu odstraniti. A Allah ce onome kome On hoce oprostiti. - Allah sve zna i mudar je." (Kur'an 9:14-15)


Slike iz mesdzida u jednom od Mudzahidskih kampova                          

" Allah je od vjernika kupio zivote njihove i imetke njihove u zamjenu za Dzennet koji ce im dati - oni ce se na Allahovom putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obecao u Tevratu i Indzilu i Kur'anu - , a ko od Allaha dosljednije ispunjava obecanje svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh." (Kur'an 9:111)
Back to Top

"O Vjerovjesnice, bodri vjernike na borbu! Ako vas bude dvadesetak izdrzljivih, pobijedice dvije stotine; a ako vas bude stotina, pobijedice hiljadu onih koji ne vjeruju, zato sto su oni ljudi koji ne shvataju." (Kur'an 8:65)

"I borite se protiv njih dok mnogobostvo ne iscezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. A ako se oni okane, - pa, Allah dobro vidi sta oni rade, a ako ledja okrenu, znajte da je Allah vas zastitnik, a divan je On zastitnik i divan pomagac!" (Kur'an 8:39-40)

"I niste ih vi ubijali, nego ih je Allah ubijao..." ( Kur'an 8:17 )

"Borite se protiv njih! Allah ce ih rukama vasim kazniti i poniziti, a vas ce protiv njih pomoci, i grudi vjernika zalijeciti..." (Kur'an 9:14)

Ko je rekao da je ovo rat samo protiv terorista, a ne protiv neduznih civila?
Ko je rekao da ovaj rat nema nista sa religijom?
Treba li milijarda Muslimana da ostane nijema i neaktivna nakon ovih slika?
Muslimani
Back to Top
Kukasti krst i petokraka urezani na grudi Muslimana.

"Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovom putu poginuli! Ne, oni su zivi i u obilju su kod Gospodara svoga, radosni zbog onoga sto im je Allah od dobrote svoje dao i veseli zbog onih koji im se jos nisu pridruzili, za koje nikakva straha nece biti i koji ni za cim nece tugovati; radovace se Allahovoj nagradi i milosti i time sto Allah nece dopustiti da propadne nagrada onima koji su bili vjernici." ( Kur'an 3:169-171 )